skip to Main Content

Unieke opleiding levert talentvolle acteurs af aan attractieparken

Ik geloof in het stimuleren van entertainmenttalenten en ze een kans te geven tot ontwikkeling en groei. De Aniba Academy is ontstaan vanuit de ambitie om talent een podium te geven, verder te brengen in hun carrière en vooral om hen heel veel plezier te bieden in dit super leuke vakgebied.

Marjolein van de Stolpe – Aniba

Zo vonden het Creative College en Aniba elkaar ook. Het Creative College heeft de Academie voor Theater Performance. “Op de academie leiden wij studenten op tot fysiek sterke acteurs die na hun opleiding o.a. de entertainmentmarkt op kunnen’’, legt curriculum leider Richard Molenschot uit. ”Vanuit de hoedanigheid ben ik gaan kijken bij één van de shows van Aniba en was verrast over de kwaliteit van het entertainment.

Hier zagen wij een perfecte match met het werkveld. ” De Aniba Academy komt voort uit Aniba Productions. Dat laatste bedrijf is gespecialiseerd in entertainment voor themaparken. Op basis van het enthousiasme wat volgde, besloten Aniba en Creative College samen te werken. Van de Stolpe: “Waarmee een unieke samensmelting van theorie en praktijk ontstond. We zijn met deze samenwerking de eerste in deze branche.”

Lessen over storylines, scripts en audities

Vanaf eind augustus krijgen studenten lessen over storylines en scripts, kostuums, decors, visagie, audities, doelgroepen, het leisure landschap en de basis van theatertechniek. Van de Stolpe: “Ook krijgen de studenten een praktijkopdracht, de uitvoering van een Family Game Show.” Daarnaast kunnen ze via Aniba een stage volgen bij één van de attractieparken. Van de Stolpe: “Wij hebben contracten met attractie- en themaparken waar de leerlingen hun opgedane theoretische kennis direct bij shows in de praktijk kunnen brengen. Onder leiding van de regisseurs en een vaste stagebegeleider kunnen wij een vaste basis bieden om de talenten tot bloei te laten komen.”

  • Docenten die vol in het werkveld staan
  • Praktijkgerelateerde opdrachten zoals auditietraining
  • Een combinatie van theorielessen en praktijkstage
  • Mogelijkheid tot internationale stage in gerenommeerde attractieparken

Internationaal een vervolg?

Tot slot: er is een mogelijkheid dat deze opleiding een internationaal vervolg krijgt. Van de Stolpe: “De leden van de wereldwijde International Association of Amusement Parks and Attractions volgen dit initiatief met buitengewone belangstelling. Ik ben dan ook trots dat we samen met ROC midden Nederland deze unieke opleiding zowel nationaal als internationaal gaan promoten in de evenementenbranche.”

Entrepotdok 69B
1018 AD Amsterdam
info@aniba-academy.nl
+31 (0)36 202 21 60

In samenwerking met:

© 2019 | Aniba Productions | All Rights Reserved